2 | ||||||||
H= | ||||||||
|
a2√3 | aH | |||
Pc= | +3* | |||
4 | 2 |
a2√3 |
| a2√3 | 6 | ||||||||||||||
Pc= | + | = | + | :2 = | |||||||||||||
2 | 2 | 4 |
|
a2√3 | 12(a√3)/4 |
| |||||||||||||
= | + | = | |||||||||||||
4 | 4 | 4 |
12 | a2√3*a√34+12 | |||||||||||||||
f(a)=a2√3+ | = | = | ||||||||||||||
|
|
| ||||||||
= | ||||||||
|
9a2*a√3−((3a3+48)*√3)) | 9√3a3−3√3a3−48√3 | |||
f'(a)= | = | |||
3a2 | 3a2 |
| |||||||||||
Pb= | = 2√3 | ||||||||||
2 |
a2√3 | ||
Dlaczego 2Pp = | (5 linijka) | |
4 |
√3 | ||
Pole graniastosłupa = P= | a2 + 3aH | |
2 |
√3 | ||
Objętość = V= | a2H | |
4 |
P | 1 | √3 | 3 | 3 | |||||
= | ( | a2 + | aH + | aH}) ≥ 3√Ca4H2=3√CV2 | |||||
3 | 3 | 2 | 2 | 2 |
√3 | 3 | 3 | ||||
gdzie C= | * | * | ||||
2 | 2 | 2 |
√3 | 3 | |||
Równość dla równych składników: | a2= | aH, czyli dla a=√3H. | ||
2 | 2 |
a2√3 | ||
no tak, faktycznie, ale w następnej linijce już napisałem | , a w następnym "=" już | |
2 |
a2√3 | ||
z powrotem | więc tu coś jest źle, zaraz zobaczę, dzięki | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |