a2 | ||
cosinus = 1/2 = | , stąd a2=2h2. | |
2h2+a2 |
a√2 | ||
|OB|= | =h√3=|OC| | |
2 |
1 | 1 | |||
2) PΔSOC= | *|OC|*5 lub PΔSOC= | *|SC|*|BE| | ||
2 | 2 |
1 | 1 | ||
*h√3*5= | *b*h | ||
2 | 2 |
a√2 | ||
(5√3)2=( | )2+52 | |
2 |
a2 | ||
75= | +25 | |
2 |
1 | ||
4) V= | *100*5 | |
3 |
500 | ||
V= | [j3] | |
3 |
1 | ||
Milu, w 2), to PΔSOC nie powinno być | *|SC|*|OE|? | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |