√2 | ||
cosβ= | ||
5 |
a | ||
cosβ= | ||
√a2+b2 |
√46 | ||
stąd: 5a=√2(a2+b2) ⇒b= | ||
2 |
√46 | ||
umknęło mi: b= | a | |
2 |
√2 | a | |||
cosβ= | = | |||
5 | c |
b | √23 | |||
sinβ= | = | |||
c | 5 |
a | b2 | |||
w= | − | = | ||
a+b | a2−b2 |
a*(a−b)−b2 | a2−b2−ab | |||
= | = | = | ||
(a2−b2) | a2−b2 |
ab |
| |||||||||||||||
=1− | =1− | = | ||||||||||||||
a2−b2 |
|
| ||||||||||||||
=1− | = | |||||||||||||
|
√46 | ||
=1+ | ||
19 |
√2 | 23 | √2(√23−√2)+23 | √46+21 | |||||
W= | + | = | = | |||||
√23+√2 | 23−2 | 21 | 21 |
√46 | ||
W=1+ | ||
21 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |