|
| n! | n! | |||||||||||||||||
L = | + | = | + | = | ||||||||||||||||
k!*(n−k)! | (k+1)!*(n−k−1)! |
n!*(k+1) | n! | |||
= | + | = | ||
(k+1)!*(n−k−1)!((n−k) | (k+1)!*(n−k−1)! |
n! | k+1 | n! | ||||
= | ( | + | = | |||
(k+1)!*(n−k−1)! | n−k | (k+1)!*(n−k−1)! |
n! | k+1 | |||
= | [ | + 1] = | ||
(k+1)!*(n−k−1)! | n−k |
n! | k+1 + n − k | |||
= | * | = | ||
(k+1)!*(n−k−1)! | n−k |
n! | n+1 | |||
= | * | = | ||
(k+1)!*(n−k−1)! | n−k |
n!*(n+1) | ||
= | = | |
(k+1)!*(n−k−1)!*(n−k) |
(n+1)! |
| |||||||||
= | = | = P | ||||||||
(k+1)!*(n−k)! |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |