czy bylby ktos tak mily i sprawdzil czy moj wynik jest poprawny ?
ANn: Dwa boki kwadratu zawieraja sie w prostych o równaniach y = −3x + 7 i y = −3x − 6.
Oblicz pole tego kwadratu.
wynik : Pk = 1,7
10 mar 20:17
janek191:

3 x + y − 7 = 0
3 x + y + 6 = 0
| I − 7 − 6 I | | 13 | |
a = |
| = |
| |
| √32 + 12 | | √10 | |
więc pole kwadratu
10 mar 20:23
ANn: dziekuje
10 mar 20:28
Mila:

1) k: y = −3x + 7⇔3x+y−7=0
i
m: y = −3x − 6 ⇔3x+y+6=0
Proste są równoległe.
2) Odległość prostych:
| |−7−6| | | 13 | |
d(m,k)= |
| = |
| |
| √32+12 | | √10 | |
3)
P=16,9 [ j
2]
10 mar 20:32