matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastek
salamandra:
3
√
54
√
2
− jak najłatwiej uprościć ten pierwiastek do postaci 3
√
2
?
10 mar 19:55
Mila:
3
√
27*2
√
2
=3
3
√
2
√
2
=3
3
√
√
2
3
=3
√
2
10 mar 20:00
janek191:
3
√
54
√
2
=
3
√
27* 2
√
2
=3 *
3
√
(
√
2
)
3
= 3
√
2
10 mar 20:01
salamandra:
dzieki
10 mar 20:01