matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiór nierówności
Kasia:
Zbiorem rozwiązań nierówności 3 − ( 6 − ( 1 −2x )) ≤ 0 jest przedział?
10 mar 17:59
wredulus_pospolitus:
3−(6−(1−2x)) = 3−(6 −1 + 2x) = 3 − (5 + 2x) = 3 − 5 − 2x = −2 −2x ≤ 0 rozwiązujesz tą nierówność
10 mar 18:01