hej
hej: Funkcja liniowa f jest okreslona wzorem f(x) = (a + 2)x − 9, gdzie a to pewna liczba
rzeczywista. Wykres funkcji f nie ma punktów wspólnych z prosta y = x. Stad wynika, ze
A) a = −2 B) a = −1 C) a = 0 D) a = 9
wyszlo mi a=−1 dobrze ?
9 mar 18:13
wredulus_pospolitus:
dobrze
9 mar 18:17
wredulus_pospolitus:
szybka analiza
skoro prosta nie ma punktów wspólnych z inną prostą, to znaczy że są to proste równoległe.
skoro są to proste równoległe to znaczy że ...
9 mar 18:17
hej: tak tak wiem znam te definicje, chcialem sie tylko upewniec ale dziekuje bardzo
9 mar 18:33