matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x(
michu:
Dla jakich wartości parametru a (układ równań) nie ma rozwiązania ( {x+y=5 ) {2x+ay=a
24 lut 20:35
ORZEŁ:
x= 5−y 2(5−y)+ay=a 10 −2y+ay=a y(2−a)=10−a
10−a
y=
nie ma rozwiazania gdy a=2
2−a
24 lut 20:50
michu:
dziex ^^
24 lut 20:59