|
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||
+ | + | +...+ | = | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
| ||||||||||||||
= 1 = | |||||||||||||||
|
|
| |||||||||||||||||||||
+ ... + | = | ||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||
+ ... + | + | = // z (2) // = | + | = | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
(k+1)k(k−1) | (k+1)k | (k+1)k(k−1) + 3(k+1)k | ||||
= | + | = | = | |||
3! | 2 | 3! |
(k+1)k[ (k−1) + 3 ] | (k+1)k(k+2) |
| ||||||||||
= | = | = | ||||||||||
3! | 3! |
| ||||||||
Możesz to zrobić na | sposobów. | |||||||
| ||||||||
Jeśli największa liczba = k, to pozostałe dwie wybierasz na | sposoby. | |||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |