Analiza matematyczna 3
Adam : Rozwiązać następujące zagadnienia brzegowe:
a) uxx (x,y)=0, u(0,y)=y2 , u(1,y)=1
b) uxx (x,y)=6xy, u(0,y)=y, u(1,y)=0
Czy jest mi ktoś w stanie rozwiązać chociaż jeden przykład dla dalszego samodzielnego
analizowania.
Z góry bardzo dziękuję, byłoby strasznie super.
5 mar 20:57
Mariusz:
Tutaj wystarczy dwukrotnie scałkować pamiętając że zamiast stałych masz funkcje zależne od y
Po wyznaczeniu funkcji u(x,y) z warunków brzegowych wyznaczasz nieznane funkcje
6 mar 00:34