5 | 59 | 5 | 117 | 5 | 4403 | |||||||
2(x− | )4− | (x− | )2− | (x− | )− | =0 | ||||||
8 | 16 | 8 | 32 | 8 | 2048 |
5 | 59 | 5 | 117 | 5 | 4403 | |||||||
(x− | )4− | (x− | )2− | (x− | )− | =0 | ||||||
8 | 32 | 8 | 64 | 8 | 4096 |
59 | 117 | 4403 | ||||
y4− | y2− | y− | =0 | |||
32 | 64 | 4096 |
59 | 117 | 4403 | ||||
(y2−py+q)(y2+py+r)=y4− | y2− | y− | ||||
32 | 64 | 4096 |
59 | 117 | 4403 | ||||
y4+py3+ry2−py3−p2y2−pry+qy2+pqy+qr=y4− | y2− | y− | ||||
32 | 64 | 4096 |
59 | 117 | 4403 | ||||
y4+(q+r−p2)y2+(pq−pr)y+qr=y4− | y2− | y− | ||||
32 | 64 | 4096 |
59 | 117 | 4403 | ||||
y4+(q+r−p2)y2+p(q−r)y+qr=y4− | y2− | y− | ||||
32 | 64 | 4096 |
59 | ||
q+r−p2=− | ||
32 |
117 | ||
p(q−r)=− | ||
64 |
4403 | ||
qr=− | ||
4096 |
59 | ||
q+r=− | +p2 | |
32 |
117 | 1 | ||
q−r=− | |||
64 | p |
4403 | ||
4qr=− | ||
1024 |
59 | 117 | 1 | 59 | 117 | 1 | 4403 | ||||||
(− | +p2− | )(− | +p2+ | )=− | ||||||||
32 | 64 | p | 32 | 64 | p | 1024 |
3481 | 59 | 13689 | 1 | 4403 | |||||
( | − | p2+p4− | )=− | ||||||
1024 | 16 | 4096 | p2 | 1024 |
3481 | 59 | 13689 | 4403 | ||||
p2− | p4+p6− | + | p2=0 | ||||
1024 | 16 | 4096 | 1024 |
59 | 1971 | 13689 | ||||
p6− | p4+ | p2− | =0 | |||
16 | 256 | 4096 |
z | ||
p2= | ||
16 |
1 | 59 | 1971 | 13689 | ||||
z3− | z2+ | z− | =0 | ||||
4096 | 4096 | 4096 | 4096 |
9 | ||
p2= | ||
16 |
3 | ||
p= | ||
4 |
59 | ||
q+r=− | +p2 | |
32 |
117 | 1 | ||
q−r=− | |||
64 | p |
4403 | ||
4qr=− | ||
1024 |
59 | 117 | 1 | |||
2q=− | +p2− | ||||
32 | 64 | p |
59 | 117 | 1 | |||
2r=− | +p2+ | ||||
32 | 64 | p |
4403 | ||
4qr=− | ||
1024 |
3 | ||
p= | ||
4 |
59 | 9 | 117 | 4 | ||||
2q=− | + | − | |||||
32 | 16 | 64 | 3 |
59 | 9 | 117 | 4 | ||||
2r=− | + | + | |||||
32 | 16 | 64 | 3 |
3 | ||
p= | ||
4 |
59 | 9 | 39 | ||||
2q=− | + | − | ||||
32 | 16 | 16 |
59 | 9 | 39 | ||||
2r=− | + | + | ||||
32 | 16 | 16 |
3 | ||
p= | ||
4 |
59 | 30 | |||
2q=− | − | |||
32 | 16 |
59 | ||
2r=− | +3 | |
32 |
3 | ||
p= | ||
4 |
119 | ||
2q=− | ||
32 |
37 | ||
2r= | ||
32 |
3 | ||
p= | ||
4 |
119 | ||
q=− | ||
64 |
37 | ||
r= | ||
64 |
59 | 117 | 4403 | ||||
(y2−py+q)(y2+py+r)=y4− | y2− | y− | ||||
32 | 64 | 4096 |
3 | 119 | 3 | 37 | 59 | 117 | 4403 | ||||||||
(y2− | y− | )(y2+ | y+ | )=y4− | y2− | y− | ||||||||
4 | 64 | 4 | 64 | 32 | 64 | 4096 |
5 | 3 | 5 | 119 | |||||
2((x− | )2− | (x− | − | )) | ||||
8 | 4 | 8 | 64 |
5 | 3 | 5 | 37 | |||||
((x− | )2+ | (x− | + | ))=2x4 −5x3 +x2 −x−1 | ||||
8 | 4 | 8 | 64 |
5 | 25 | 3 | 15 | 119 | ||||||
2(x2− | x+ | − | x+ | − | ) | |||||
4 | 64 | 4 | 32 | 64 |
5 | 25 | 3 | 15 | 37 | ||||||
(x2− | x+ | + | x− | + | )=2x4 −5x3 +x2 −x−1 | |||||
4 | 64 | 4 | 32 | 64 |
1 | 1 | |||
2(x2−2x−1)(x2− | x+ | )=2x4 −5x3 +x2 −x−1 | ||
2 | 2 |
2−2√2 | ||
x1= | ||
2 |
2+2√2 | ||
x2= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |