matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastek z pierwiastka :o
turbo:
(
√
2−
√
3
−
√
2+
√
3
)
2
24 lut 20:10
Klara:
ze wzoru ( a−b)
2
= a
2
−2ab +b
2
2−
√
3
−2*
√
2−
√
3
*
√
2+
√
3
+2 +
√
3
= 4−2*
√
(2−
√
3
)(2+
√
3
)
= 4−2*
√
4−3
= 4−2*1= 2
24 lut 20:15