matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
Dalak:
d
dT
Czy mógłby ktoś mi rozpisac przejscie z
(r
)=0
dr
dr
4 mar 20:07
Dalak:
(d
2
)T
dT
na r
+
=0
dr
2
dr
Przepraszam za 2 posty
4 mar 20:09
Leszek:
dr
dT
d
dT
Obliczasz pochodna iloczynu:
*
+ r*
(
) = ..
dr
dr
dr
dr
4 mar 20:15