Wera_: Wyznacz A Ụ B Ụ D , A ∩ B ∩ D, (A Ụ B) ∩ D , A Ụ(B ∩ D) jeżeli :
A=<-1,1>
B=(-∞,0)
D=(0,2>
19 lis 14:05
Basia:
napisz jak tu się uzyskuje symbol sumy i iloczynu to pomogę
19 lis 14:18
Mycha: podejrzewam ze jest to z tablicy znakow
start→programy→akcesoria→narzedzia systemowe→tablica znakow
Ale proponuje U i n tez widac o co chodzi
19 lis 14:21
Wera_: Wlasnie z tablicy znakow znalazlam te symbole. U i n jak najbardziej moze byc
19 lis 14:27
Basia:
narysuj to sobie na osi liczbowej, najlepiej różnymi kolorami i powinnaś zobaczyc o co
chodzi
AUBUD=(-∞,0)U(0,2>=(-∞,2>\{0}
AnBnD=0 (zbiór pusty)
(AUB)nD=(-∞,1>n(0,2>=(0,1>
AU(BnD)=AU0=A=<-1,1>
19 lis 14:37
Wera_: Dzieki sliczne

Na osi mialam juz narysowane wszystko ladnie ale teraz mam slicznie
rozpisane

Wielkie dzieki

!
19 lis 14:49
KAŚKA: Pomóżcie proszę. Dane są zbiory A= {x:ë(należy)N x ≤ pierwiastek z 230} oraz
B = { x : x<25 x = 5n n ë N + } Wyznacz zbiory A n B oraz B /A.
20 lis 19:19