fizalb
poziomka:

W dwu przewodnikach skrzyżowanych pod kątem prostym płyną prądy jak na rysunku.
Zaznacz na przerywanych będących dwusiecznymi kątów zwrot wypadkowego wektora
indukcji magnetycznej B we wszystkich ćwiartkach. Mając dane a oraz I, oblicz B w punkcie A
29 lut 12:26
Leszek: Na podstawie reguly prawej dloni Ampera w pierwszej cwiartce na lini przerywanej
indukcja magnetyczna B= 0
W drugiej cwiartce B = 2μo/ 2πa , zwrot przed plaszczyzne .
W trzeciej cwiartce B= 0
Dokoncz ! !
29 lut 15:34
Micha: To zadanie jest banalnie oczywiste. Musisz skorzystać z reguły prawej dłoni Ampera. Jak byś
jeszcze nie wiedziała to śmiało pisz!
29 lut 16:28
: pisz na zadania123@int.pl
29 lut 16:40