z
poziomka: oblicz niepewność pomiaru tgα dla α=60 stopni i u (α)= 1 stopień
28 lut 18:02
daras: stopnie należy zamienić na radiany a potem
a = tg α → α = arctg(a)
| | 1 | | u(a) | |
u(α) = Δα = (arctg a)'Δa = |
| Δa = |
| |
| | 1+ a2 | | 1 + a1 | |
29 lut 07:51
poziomka: dzięki daras, czyli zapis wyglądał by tak
60 stopni =
π3
1 stopień =
π180
π3= tgα→α=arctg
π3
| | 1 | | u(π3 | |
u(α)=Δα= (arctg π3 )' Δπ3 = |
| Δπ3= |
| |
| | 1+ π32 | | 1+π3 | |
29 lut 10:01
daras: źle
nie wiadomo jakie jest Δa
1 mar 17:12
daras: Najlepiej jak przedstawisz od początku cały problem, to sprawozdanie z laborki?
1 mar 17:16
poziomka : Daras, taaak, pytanie do opracowania
2 mar 13:18
daras: na jaki temat
3 mar 18:11