Naszkicuj wykres funkcji f(x) i określ zbiór wartości.
Maciek222: | | |x+3| | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= |
| . Określ zbiór wartości funkcji g(x) = f(x) −1 |
| | |x|−3 | |
25 lut 11:02
Jerzy:
Określ dziedzinę, a potem rozpatruj funkcję w przedziałach: (− ∞,−3) [−3,0) [0,∞)
25 lut 12:56
Patryk: Z ciekawości zrobiłem to zadanie i wyszło mi prawie dobrze, tylko może mi ktoś powiedzieć skąd
bierze się ta pionowa część wykresu dla x = −3, to chyba prosta pionowa od y = −1 do y = 1?
Dla (−
∞,−3) mam y = 1
dla [−3,0) mam y = −1
| | 6 | |
dla [0,∞) mam y = |
| + 1 |
| | x−3 | |
25 lut 18:22