matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Xxx:
Prosta L y=−
√
3
/3 + 3 równaniu jest nachylone do osi X pod kątem którego miara jest równa
25 lut 06:41
janek191:
Popraw równanie prostej L
√
3
a = −
= tg α ⇒ α = − 30
o
+ 180
o
= 150
o
3
25 lut 10:05