pomóżcie prosze zrobić zadania na test.
Django: Pomóżcie mi proszę z zadaniami na test z matematyki
1) Oblicz pole całkowite i objętość sześcianu, którego przekątna wynosi 27.
2) Oblicz pole całkowite i objętość prostopadłościanu, w którym dłuższa krawędź podstawy jest
równa 6, wysokość jest równa 10, a przekątna prostopadłościanu tworzy z wysokością kąt 60
stopni
3) Oblicz pole całkowite i objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, w którym krawędź
podstawy jest równa 2, a przekątna graniastosłupa tworzy z płaszczyzną kąt alfa taki, że
cosinus alfa jest równy 0,25.
4) Oblicz pole całkowite i objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego, w którym wysokość
jest równa 8, a wysokość trójkąta będącego w podstawie jest równa 6.
z góry Wam dziękuję za pomoc
24 lut 12:59
janek191:
1)
a
√3 = 27
P
c = 6 a
2 = ...
V = a
3 = ...
24 lut 13:02
janek191:
4)
H = 8
h = 6
| | a2√3 | |
Pc = 2 Pp + 3a*H = 2* |
| + 3 a*H = |
| | 4 | |
24 lut 13:13
Django: Bardzo Ci dziękuję @janek191
24 lut 17:17
Django: Prosze pomóżcie z pozostałymi , bo jutro sprawdzian
26 lut 14:40