parametr
marcus: Zbadaj dla jakich wartości parametru a istnieje rozwiązanie równania
doszedłem do
| | π | | π | |
2cos(x− |
| cos) |
| =a2−1 pomozcie co dalej |
| | 3 | | 3 | |
23 lut 21:05
Bleee:
Coś nie tak z tymi nawiasami
23 lut 21:13
Bleee:
2cos(π/3) =
23 lut 21:13
marcus: znalazłem to zadanie na innej stronie i jest dobrze napisane ale nie rozumiem wyjaśnienia ?
23 lut 21:16
Bleee:
Twoja ostatnia linijka NA BANK nie jest dobrze zapisana
23 lut 21:43
marcus: a jak powinno być ?
23 lut 21:52
Bleee:
Jak już to 2cos(x − pi/3)*cos(pi/3) = a2 − 1
To co Ty zapisałes nie ma żadnego sensu.
23 lut 22:00
marcus: ok
| | π | | π | |
2cos(x− |
| )cos |
| =a2−1 tylko co dalej ? |
| | 3 | | 3 | |
23 lut 22:17
Bleee:
Napisalem
2cos(pi/3) =...
23 lut 22:21
Bleee:
Wiesz ze cosy ∊ <−1 ; 1> więc z jakiego przedziału może przyjmować wartości parametr a, aby
spełniony był ten warunek
23 lut 22:22