aksjomat
Wolfik: Dla każdego α suma cosα+cos3α jest równa? 2cos4α,2sinαcos2α, 2cosαcos2α, 2sinαcos2α
| | 4α | | −2α | |
2cos |
| *cos |
| =2cos2α*(−cosα) |
| | 2 | | 2 | |
z2
| | π | | π | |
Zbiór wartości funkcji f(x)=tg2x, gdzie x∊< |
| , |
| >, jest równy? |
| | 12 | | 8 | |
23 lut 18:38
janek191:
z.1
| | α +3α | | α − 3α | |
cos α + cos 3α = 2cos |
| *cos |
| = 2 cos 2α*cos(−α) = |
| | 2 | | 2 | |
= 2 cos 2α*cosα
23 lut 18:59
janek191:
z.2
| | π | | π | | π | | √3 | |
f( |
| ) = tg 2* |
| = tg |
| = |
| |
| | 12 | | 12 | | 6 | | 3 | |
| | π | | π | | π | |
f( |
| } = tg 2* |
| = tg |
| = 1 |
| | 8 | | 8 | | 4 | |
23 lut 19:06
Wolfik: −cosα=cos(−α)?
−cosα=cosα?
która odpowiedz będzie w pierwszym?
23 lut 19:12
Leszek: funkcja cos(x) jest parzysta , więc : cos(−x) = cos(x)
funkcjia sin(x) , nieparzysta :sin(−x) = − sin(x)
23 lut 19:33
Wolfik: 2cos2αcosα=?
jak to przeksztalcic?
23 lut 19:48
Leszek: a do jakiej postaci należy to wyrażenie przekształcić ? ?
23 lut 19:52
Wolfik: A.2cos4α,B.2sinαcos2α, C.2cosαcos2α, D.2sinαcos2α
23 lut 19:58
Leszek: ale dla ciągu geometrycznego : 0,0,0,0.... nie da się określić ilorazu q , q = 0/0 ? ?
23 lut 19:59
Wolfik: nie rozumiem za bardzo
23 lut 20:02