| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
A= | + | + | + .... | |||||
| √1 + √5 | √5 + √9 | √9 + √13 | √2021 + √2025 |
| 1 | √i+4 − √i | √i+4 − √i | |||
= | = | dla dowolnego i | |||
| √i + √i + 4 | i+4 − i | 4 |
szczęśliwie Ola jest w szkole średniej i nawet nie zrozumie o co chodzi z Twoim komentarzem
| √5−√1 | √9−√5 | √13−√9 | ||||
A= | + | + | +...+ | |||
| 4 | 4 | 4 |
| √2021−√2017 | √2025−√2021 | |||
+ | + | |||
| 4 | 4 |
| −1+√2025 | ||
A= | =... =11 | |
| 4 |
| √2025 − √1 | |
=11 | |
| 4 |


Hahahaha ... mam nadzieję, że nie
(inaczej zacznę się
obawiać nie tylko o przyszłość rasy ludzkiej, ale i oto czy za 40 lat nowo wybudowane mosty i
budynki będą bezpieczne i będzie można z nich korzystać).
Jak najbardziej może się to pojawić na maturze.