granica ciagu
srogi przyklad: granica ciągu
22 lut 20:53
Blee:
dzielisz licznik i mianownik przez nnajwyżej potędze występujący w mianowniku (czyli przez
n)
22 lut 20:54
22 lut 21:11
wredulus_pospolitus:
źle
napisałem ... najwyższa potęga W MIANOWNIKU
druga sprawa
√n2−6n+5 =
√n2(1 − 6/n + 5/n2 =
n*
√1 − 6/n + 5/n2 a nie n
2
22 lut 21:14
wredulus_pospolitus:
a druga linijka " n*3n = ..." w ogóle nie wiem skąd się znalazła
22 lut 21:15
wredulus_pospolitus:
trzecia sprawa ... nawet jeżeli by było n
2 to jak 4*n
2*
√1 − 6/n − 5/n2 powstało Ci
22 lut 21:18