matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi arytmetyczny w nawiasie (oblicz a_5)
MarxistPlato:
Oblicz a
5
jeśli ciąg to a
n
= (−1)
n
(1−n
2
) Proszę o pomoc!
21 lut 20:08
Mila:
a
5
=(−1)
5
*(1−5
2
)=−1*(−24)=24 to nie jest c.a
21 lut 20:12
MarxistPlato:
Dzięki!
21 lut 20:34