matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja Parzysta i NIeparzysta wzór
Nowa:
Czy ten wzór jest dobrze f(x)= f(−x) dotyczy ( 0,Y)tutaj nie wiem czy jest minus czy nie f(x)= −f(−x) P(0,0)
21 lut 19:26
Jerzy:
f(−x) = f(x) , parzysta f(−x) = − f(x) , nieparzysta
21 lut 19:32