4n+1 | ||
Dany jest ciąg określony wzorem an= | . Wyznacz, które wyrazy tego ciągu różnią się | |
n+2 |
4n+1 | ||
an= | ||
n+2 |
4(n+2)−7 | 7 | |||
an= | =4− | |||
n+2 | n+2 |
7 | |
< 0.01 | |
n+2 |
7 | ||
|− | |<0,01 | |
n+2 |
−7 | −7 | ||
<0,01 i | >1/100 | ||
n+2 | n+2 |
−7 | ||
"sposób Desa" to nic innego jak definicja. I nie, niedobrze. Skoro n ∊ N+, to | | | = | |
n+2 |
7 | ||
n+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |