matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedziny naturalne...
Mandanda:
Witam. Mam wyznaczyć dziedziny naturalne funkcji: a) z=f(x,y) = √x * √y; b) z= p(t,u) = √t
2
+u
2
−4 c)z= f(x,y) = √ (x
2
+y
2
+1)(4−x
2
−y
2
) d)v= q(x,y) = √(x
2
+y
2
−1)/ ln(1−x
2
−y
2
) Z gory dziękuję za pomoc
24 lut 18:11