matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole obszaru, całki oznaczone
czka:
Oblicz pole obszaru zawartego między wykresami funkcji f(x)=
√
x+1
i g(x)=1/2x+1/2 i ograniczonego pionowymi prostymi x=0 oraz x=8
18 lut 20:54
Leszek:
Wykonaj rysunek i oblicz f(x) = g(x) ⇒ x = 3
18 lut 21:08