Funkcje
Magda: Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f są liczby −6 i 1.
Oblicz wartość wyrażenia:
3*f(94)f(−24)
24 lut 17:58
ORZEŁ: trzeba napiać wzór funkcji kwadratowej
(x+6)(x−1) dalej pewnie wiesz co zrobic
24 lut 18:00
Godzio:
f(x) = a(x+6)(x−1)
| | 3 * a(94+6)(94−1) | | 3 * 100 * 93 | |
U{3*f(94}}{f(−24)} = |
| = |
| = |
| | a(−24+6)(−24−1) | | −18 * −25 | |
24 lut 18:00
Magda: ooo no tak. Teraz wyszło. Dzięki wielkie
24 lut 18:02
ORZEŁ: wszystko jest ok
24 lut 18:02
Magda: Haha, to się nazywa: nadmiar matematyki.
24 lut 18:05
Godzio:
24 lut 18:06