matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Pati :
Rzucamy 2 kostkami do gry. Oblicz prawdopodobieństwo ze: a) suma oczek jest = 7 b)na przynajmniej jednej z kostek wypada liczba większa od 4
24 lut 17:42
Agula:
a) wszystkich wyników mamy IΩI=6
2
=36
IAI
6
1
IAI=6 czyli P=
=
=
IΩI
36
6
24 lut 17:48
Agula:
27
3
b) IΩI=36 IAI=27 P=
=
36
4
24 lut 17:50
ssssssssssssssss:
2000000000000000
24 lut 17:50