ykresem funkcji kwadratowej f jest parabola o wierzchołku W = (1,− 5)
Matyo: Wykresem funkcji kwadratowej f jest parabola o wierzchołku W = (1,− 5) . Wówczas prawdziwa
jest równość?
A) f(− 3 ) = f(2) B) f (− 1) = f(3) C) f(4) = f (6) D) f (4) = f(− 8)
16 lut 13:21
janek191:
f(−1) = f(3)
bo
3 − 1 = 1 − (−1) = 2
16 lut 13:24
a@b:
| | −1+3 | |
xw= 1 f(−1)= f(3) ⇒ xw= |
| = 1 |
| | 2 | |
Odp B
16 lut 13:26
janek191:

Np.
16 lut 13:27
a@b:
16 lut 13:29
Matyo: −1 i 3 to są miejsca zerowe
16 lut 13:29
Matyo: ok.Dziękuje za pomoc!
16 lut 13:30