8 | ||
h = | ||
√5 |
h | 8 | 2 | ||||
cos α = | = | : 4 = | ||||
DB | √5 | √5 |
1 | ||
sin α = | ||
√5 |
4 | ||
sin 2α = 2*sin α*cos α = | ||
5 |
64 | 4 | 128 | ||||
PΔ = 0,5 h2*sin 2α = 0,5* | * | = | ||||
5 | 5 | 25 |
PΔ | |
= 0,32 = 32% | |
P |
1 | ||
P= | *4*8 =16 , a2=42+22 =20 | |
2 |
4 | 64 | |||
P= a2*sinα ⇒ sinα= | i P2=a2*h2 ⇒ h2= | |||
5 | 5 |
1 | 128 | |||
S= | h2*sinα ⇒ S= | |||
2 | 25 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |