Rachunek prawdopodobieństwa kolejne zadania
Sebastian Porowski: Dzień dobry
Proszę i pomoc w rozwiązaniu następującego zadania
Mając dane P(A)= 320. P(B')=25 oraz P(AuB)=12
Oblicz :
P(A⋀B) orazP(B−A)
Czy ja mam te ułamki od siebie odejmować w zależności od tego czy mam minus czy plus w
nawiasach
Z części z oblicz?
16 lut 08:09
Leszek: P(B) = 1−P(B ' )
P(A ∪B) = P(A) + P(B) − P(A ∩ B)
P(B − A) = P(B) − P ( A ∩ B)
16 lut 09:22
janek191:
| | 2 | | 2 | | 3 | |
P(B') = |
| ⇒ P(B) = 1 − |
| = |
| |
| | 5 | | 5 | | 5 | |
oraz
| | 3 | | 1 | |
P(A) = |
| i P( A ∪ B) = |
| |
| | 20 | | 2 | |
więc
P( A ∩ B) = P( A) + P(B) − P( A ∪ B) = ...
Dokończ
16 lut 09:23
Sebastian Porowski: Dziękuję za pomoc
| | 3 | | 3 | | 1 | | 15 | |
Kontynuacja obliczeń; |
| + |
| − |
| = |
| − |
| | 20 | | 5 | | 2 | | 20 | |
16 lut 09:39