Zapis na maturze
Patryk: Cześć,
Mam pytanko, czy musze wykonywać obliczenia na maturze żeby policzyć współczynnik kierunkowy
prostej prostopadłej czy mogę od razu go napisać? Np. mam prostą 2x+5 i współczynnik
kierunkowy prostej prostopadłej to a=−1/2 ?
15 lut 23:18
Blee:
A co Ci szkodzi napisać:
| | 1 | | 1 | |
a1*a2 = −1 −> a2 = − |
| = − |
| |
| | a1 | | 2 | |
15 lut 23:25
Patryk: Dbam o to żeby mi miejsca starczyło na rozwiązania
15 lut 23:40
Blee:
| | 1 | |
zajmuje to tak samo jedną linijkę jak napisanie a = − |
| |
| | 2 | |
15 lut 23:42
Patryk:
15 lut 23:54