granica
Ala: | | e2x −2x −1 | |
lim x→0 |
| |
| | x sinx | |
15 lut 20:38
Blee:
szpitalem go
15 lut 20:43
Leszek: Dwa razy de L ' Hospital !
15 lut 20:50
Ala: górnym czy dolnym ?
| | 4e2x | |
2x d'Hospital = |
| →0 .. = − ∞  |
| | −xsinx | |
15 lut 20:57
Blee:
| | 2e2x − 2 | |
szpital 1: |
| |
| | sinx + xcosx | |
| | 4e2x | |
szpital 2: |
| |
| | cosx + cosx −xsinx | |
15 lut 20:59
Leszek: Niestety , lim = 4
15 lut 21:00
Leszek: Sorry lim = 2
15 lut 21:01
Blee:
no nie bardzo Leszek
15 lut 21:02
Ala: źle
15 lut 21:28
Blee:
20:57 <−−− bardzo źle ... popatrz na 20:59
15 lut 21:29
Ala: | | 4e2x | | 4 | |
czyli po 2 x H = |
| → |
| =2 |
| | 2cosx −xsinx | | 2 | |
15 lut 21:36
Blee:
si
15 lut 21:37
Ala: bene
15 lut 21:40