matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone, rozwiąż
dede:
(1+i)*(2+2i)=? rozwiąż
15 lut 12:47
Jerzy:
= 2 + 4i − 2 = 4i
15 lut 12:49
Blee:
(1+i)*(2+2i) = 2(1+i)(1+i) = 2(1+i)
2
= ...
15 lut 13:14
Mariusz:
Albo w postaci trygonometrycznej
π
π
1+i=
√
2
(cos(
)+isin(
))
4
4
π
π
2+2i=2
√
2
(cos(
)+isin(
))
4
4
π
π
π
π
(1+i)(2+2i)=4(cos(
+
)+isin(
+
))
4
4
4
4
π
π
(1+i)(2+2i)=4(cos(
)+isin(
))
2
2
(1+i)(2+2i)=4i
15 lut 13:27
Jerzy:
Co wy chłopaki bierzecie ,ale widzę,że Blee po pół
A może piszecie pracę doktorską ?
15 lut 13:50
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick