matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierz
d:
Pomoże ktoś wyznaczyć macierz X z tego równania? (2X+AX)
−1
=X
−1
*B+C
14 lut 17:30
M:
10 paź 09:52
kerajs :
((2E+A)X)
−1
−X
−1
B=C X
−1
(2E+A)
−1
−X
−1
B=C X
−1
((2E+A)
−1
−B)=C (X
−1
((2E+A)
−1
−B))
−1
=C
−1
((2E+A)
−1
−B)
−1
X=C
−1
X=((2E+A)
−1
−B)C
−1
10 paź 11:08