Skróć ułamek
PanJay: | | √(x2−4x+4) | |
Skróć ułamek |
| . |
| | 2−x | |
| | √(x+2)(x+2) | |
= |
| jak dalej? |
| | 2−x | |
14 lut 11:56
Jerzy:
Nic, bo to ca napisałeś jest nieprawdą.
14 lut 11:59
PanJay: słucham?
14 lut 12:04
Jerzy:
Nie słucham, tylko popraw, bo licznik ułamka z prawej strony równania nie równa się licznikowi
z lewej strony równania.
14 lut 12:08
PanJay: ah przegapiłem minusa
14 lut 12:10
PanJay: czyli (x−2)(x−2)
14 lut 12:13
Jerzy:
| | √(x − 2)2 | | |x − 2| | |
= |
| = − |
| i rozpatruj przypadki. |
| | 2 − x | | x − 2 | |
14 lut 12:20