matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc z równań i nierówności
klara:
Do 5 kg wody wsypano sól i otrzymano dziesięcioprocentową solankę . Ile kilogramów soli wsypano?
24 lut 17:24
kaś:
x
*100% =10%
5+x
x
=0,1
5+x
5
x=
9
24 lut 19:05