matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica w 0^+
A:
Granica Oblicz granicę lim x→0
+
f(x). Gdzie f(x)= x
s
i
n
x
13 lut 21:07
Blee:
przekształć: x
sinx
= e
ln(x
sinx
= e
sinx * ln(x)
i 'wejdź z granica do potęgi'
13 lut 21:09