Oblicz pole pomiędzy krzywymi
Julia: f(x)=sin(x)
g(x)=x
Nie wiem jak wyznaczyć punkty przecięcia
13 lut 20:42
Leszek: Punkty (0,0) i (π/2 ,1)na podstawie wykresu
13 lut 20:44
Janusz: nie wiem, ale znam kolegę który też nie wie
13 lut 20:44
Mila:

Wykresy mają tylko jeden punkt wspólny : (0,0)
13 lut 20:46
Karolina: a na jakiej podstawie wyznaczamy ten drugi punkt?
13 lut 20:46
Julia:
13 lut 20:47
Julia: Leszku na tym rysunku dwa wykresy sie nakładają na siebie to jak obliczyć te pole ?
13 lut 20:47
Julia: Czyli nie da się obliczyć pola pomiędzy tymi krzywymi ?
13 lut 20:48
Mila:
Karolino sprawdź treść zadania.
13 lut 20:48
Leszek: Popatrz na wykres P.Mila , jest niestety tylko jeden punkt wspolny (0,0), wiec pola powierzchni
nie ma !
13 lut 20:50
Leszek: Byc moze g(x) = (2/π)x , wowczas beda dwa punkty (0,0) i ( π/2,1)
13 lut 20:53
Julia: Dziękuję za Pomoc !
13 lut 20:53