Oblicz całkę
Mars: Cześć , mam problem z tą całką , popełniłem błąd w jej rozwiązaniu i chciałbym zobaczyć jak ona
powinna wyglądać rozwiązana.
| | | | | |
∫ w przedziale od 0 do 5 ( | x − 3)dx − ∫ w przedziale od 0 do | cosxdx |
| | | |
12 lut 20:35
Leszek: ∫ cos x dx = sinx , podstawiasz granice czyli F(x) = sin( 0) − sin (π/2) = −1
12 lut 20:39
Leszek: Sorry , tam powinno byc =1 , (odwrotnie granice)
Oraz ∫ (0,5x −3)dx = (0,25 x2 − 3x) = ( 0,25*52 − 3*5) − ( 0,25*0 − 3*0) = ....
12 lut 20:45
Mars: Dziękuję za odpowiedź
14 lut 11:04