Prwada czy fałsz
Wera: Oceń czy dana implikacja jest prawdziwa czy fałszywa. Następnie podaj jej zaprzeczenie.
a) 2−3=0,125⇒log3 8=2
b) (−3)2=32⇒(−3)=3
c) 3mniejsze2⇒3*(−1)większe od 2*(−1)
d) 10≥1⇒log 10 ≥ log 1
Pomóżcie bo nie czaję...
12 lut 20:19
Leszek: b) z pawdziwej przeslanki wynika falsz, ( poznaj implikacje )
d) tez implikacja
12 lut 20:25
Bleee:
A) nie... gdyby było log28 = 3 wtedy byłoby ok
B) tak jak Leszek napisal
C) to jest prawda
D) tak, to jest prawda
12 lut 20:29
Leszek: Kolego Blee , Pani Mila w elegandzki sposob pogodzila dwa nasze sposoby rozwiazania
zadania z trapezem w przestrzeni !
12 lut 20:32