3π | 1 | |||
Wyznacz: f[ [0, | ] ], f[{0, π}], f[{2}], f−1[( | ,∞)], | ||
2 | 2 |
−1 | 1 | |||
f−1[( | , | )], f−1[{0}] | ||
2 | 2 |
3π | ||
f[ [0, | ] ] = [0, 2] | |
2 |
1 | 1 | |||
f−1[( | ,∞)] = f−1[( | , 2]] = | ||
2 | 2 |
7π | 11π | |||
U∞k∊Z [0 + 2kπ, | +2kπ) ∪ ( | +2kπ, 2π+2kπ] | ||
6 | 6 |
−1 | 1 | 1 | 7π | 11π | ||||||
f−1[( | , | )] = f−1[[0, | )] = U∞k∊Z ( | +2kπ, | +2kπ) | |||||
2 | 2 | 2 | 6 | 6 |
3π | ||
f−1[{0}] = U∞k∊Z { | + 2kπ} | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |