matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metoda operatorowa
Bartek:
Metoda operatorowa: y''+4y=0 y(0)=2 y'(0)=0
2s−6
Doszedłem do momentu: F(s)=
. Co z tym teraz zrobić ?
(s
2
+2
2
)
12 lut 13:52
jc:
s
2
Y=2*
− 3*
s
2
+2
2
s
2
+2
2
y=2 cos 2t −3 sin 2t
12 lut 13:58