zadanie
Cola : n=90
Mam wyznaczyć przedział dla średniego czasu oglądania na poziomie ufności 0,99
α=0,01
x̅=3,1
σ=1,66
Mam użyć rozkładu studenta czy normalnego?
11 lut 20:24
: normalnego, że Gaussa
11 lut 20:48
Cola : A jaka jest zasada stosowania? Trochę jest tych rozkładów studenta, normalny, chi kwadrat i
poissona.
11 lut 22:33
Cola : Średnio w ciągu godziny jest 300 połączeń?
Jakie prawdopodobieństwo że w ciągu minuty 2 połączenia P(x=2)
to intensywność λ 300 czy 5? rozkład poissona
12 lut 00:41
Pepsi: (1,9 ; 8,1)
14 lut 10:24