matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdzi ktoś?
Michael:
Znajdź wielomiany interpolacyjny Newtona dla węzłów interpolacji (2,1), (4,3)
11 lut 00:35
Mariusz:
Dla dwóch punktów będzie to pokrywać się z dwupunktowym równaniem prostej
3−1
y−1=
(x−2)
4−2
y−1=x−2 y=x−1
11 lut 12:34