pole obszaru ograniczonego
schminken: Obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi :
x=2−y2, y=−2x−6,y=1(y≤1)
Jak mam to zrobić skoro te krzywe żadnego obszaru nie ograniczają?
10 lut 16:46
schminken: Przynajmniej nie widzę gdzie on ma byc
10 lut 17:05
Blee:
skoro w nawiasie masz podane (y ≤ 1 )
10 lut 17:14
schminken: A jak wyznaczyć granice całkowania bo chce się upewnić
10 lut 17:55
Blee:
czerwona = niebieska <−−− jedna granica
czerwona = czarna <−−− druga granica
niebieska = czarna <−−− trzecia granica
10 lut 18:17
schminken: Dziękuję
10 lut 18:26
schminken: Jakie będą te granice całkowania to sobie sprawdzę?
10 lut 19:38