matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help:
oblicz stosujac wzory skroconego mnozenia 35
2
-34
2
+98
2
7 lut 19:35
Sitta:
=(35-34)(35+34)+(100-2)
2
=1
.
69 + 10000 - 400 +4 = 9673
8 lut 16:49
BIeluś:
=(35−34)(35+34)+(100−2)2=1. 69 + 10000 − 400 +4 = 9673
10 cze 15:13